Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Ruinerwold
 
 
Jubilea organist Ali Zwikker door de jaren heen Jubilea organist Ali Zwikker door de jaren heen
Betrokkenheid
Het komt niet zo vaak voor dat iemand een dergelijk insigne krijgt. Ali Zwikker kreeg deze overigens niet alleen vanwege haar jarenlange inzet als vaste organist, maar ook door haar betrokkenheid bij het kerkelijk werk op Ruinerwold. 

Negentig jaar
Het bijzondere aan het  verhaal is dat Ali Zwikker in 1964 haar eigen vader opvolgde als organist. Samen met haar vader hebben ze nu de negentig jaar volgemaakt op het mooie Van Oeckelenorgel van de Hervormde Kerk te Blijdenstein. Dubbel uniek dus. Daarom ontving ze met haar man ook een mooie glasets, waarop die negentig jaar verbeeld zijn. De jubilaris is pas de vierde vaste organist in de kerk sinds 1872. Haar voorgangers waren meester Snijder (van 1872 tot 1903), meester Hunze (van1903 tot 1931), J.W. Schiphorst (1931-1964) en Ali Zwikker-Schiphorst (1964-heden).
Ze is ook lid van de commissie Eredienst en was betrokken bij het werk van de Zondagsschool. Samen met haar man en zoon zijn ze nog druk met het bedrijf (Zwikker beton in Meppel). uit: Wolder Courant 13-2-2019

foto's Zwaantje ten Have 2019

Op 5 oktober 2014 speldde de heer Klaas Rooze, voorzitter van de kerkrentmeesters, Ali een draaginsigne in goud met een briljant op, een onderscheiding van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer, omdat Ali 50 jaar als organiste aan onze kerk is verbonden. Mevrouw Zwikker was blij verrast dat zij dit te midden van man en (klein)kinderen mocht ondergaan, In haar dankwoord hield ze herinneringen op. In haar jeugd is de liefde voor het orgel bijgebracht o.a. door het zingen op zondagavond bij het orgel. Toen haar vader door ziekte moest afhaken en de toenmalige kerkvoogd de heer Pol aan Alie Schiphorst vroeg of zij wilde inspringen, antwoordde ze: “Ik help je wel voort.”  Met plezier luisterden de aanwezigen naar de verhalen over vroeger, hoe zij eerst als kind op de Zondagsschool op Blijdenstein kwam en later als leidster. Op 2e kerstdag chocolademelk schenken bij de kinderviering en dan daarna snel naar het dansen. Het kerstspel in de Zondagsschoolviering waarbij alle kinderen werden betrokken. En ja ik heb veel liederen gespeeld. Ook omdat ik betrokken raakte bij uitvaartdiensten van andere geloofsgemeenschappen. Dit heeft mijn inzicht in de kerkliederen verbreed, aldus mevrouw Zwikker. 

foto 18-8-2004


Klaas Rooze, voorzitter van de kerkrentmeesters, eerde na de kerkdienst van 19 september 2004 Ali Zwikker-Schiphorst met het gouden draaginsigne en een oorkonde van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer van de PKN voor het feit dat zij 40 jaar organiste is in onze kerk.
Mevrouw Zwikker refereerde in haar dankwoord aan haar vader, de heer J.W. Schiphorst, die 30 jaar organist was in onze kerk.

terug
 
 
 
 

Gezamenlijke dienst met ds. E. van Veen in Ruinerwold
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10.00 uur
meer details

Dienst met ds. A. van Setten-Ruhrwiem
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10.00 uur
meer details

Dienst in 't Vonder
datum en tijdstip 01-08-2024 om 19.00 uur
meer details

Dienst met ds. B. v.d. Brink-Smit, de Wijk
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Adres
Blijdenstein 3
7961 LH Ruinerwold
 
Kerkdiensten

Wij ontmoeten u graag in onze
dienst op de zondagmorgen;
aanvang: 10.00 uur.

Voor informatie over kerkdiensten in het algemeen.
Voor concrete informatie over de kerkdienst 
voor vervoer of oppasDiensten luisteren 
 
Contact met de kerk

Bij vreugde en verdriet
en
ledenadministratie


 
wacht u op bezoek?
 voor info
 
KERKDIENSTLUISTEREN
 
kaarsje aansteken

dit kunt u doen op zondag 
 
Kerk(gebouw) ook voor u!

Verhuur kerk en Munnekeweer.

 
 
Twaalf Apostelenboom

in beeld en gedicht 
zie hier.
 
 
ANBI

Voor de ANBI gegevens
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.