Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Ruinerwold
 
 
Project kerk voor het dorp

Project kerk voor het dorp
De resultaten van het bezoekproject zijn door de kerkenraad besproken. Ongeveer 25 van de in totaal 150 adressen (gemeenteleden in de leeftijd van 50-60 jaar) zijn bezocht. De gesprekken verliepen vrijwel overal op een positieve manier.

Geconstateerd wordt dat er veel zorgen zijn over wat er in de wereld speelt: Crisis, oorlogen, ziekte… De toekomst van de kinderen lijkt erg onzeker.

Wellicht zijn dit thema’s waar in de kerk vaker aandacht voor moet zijn. Toch blijkt dat de meeste gemeenteleden op dat punt weinig van de kerk verwachten. Eigenlijk is de algehele indruk dat gemeenteleden van Blijdenstein wel ‘spiritueel’ zijn, maar niet of nauwelijks bezig zijn met God / Jezus of met de Bijbel. Geloof is ‘een manier van leven’.

De kerk roept bij de ondervraagde leeftijdsgroep nog wel gevoelens van sympathie op en er is de bereidheid om financieel bij te dragen, maar de betrokkenheid (op zondagmorgen) is gering. Er zijn ook bijna geen suggesties gedaan om dit te verbeteren. Jongere generaties (kinderen van de bezochte leden) zijn doorgaans niet meer met rituelen (kerkdienst, bidden, bijbellezen, zondagsschool) bekend. We constateren dat daarmee het voortbestaan van de geloofsgemeenschap op het dorp op langere termijn kwetsbaarder wordt. Er zijn namelijk wel mensen nodig voor bezoekwerk, diensten, diaconie, en het in stand houden van het monumentale gebouw voor religieus gebruik (zodat er ruimte blijft voor vieringen). Misschien moeten we meer openstaan voor de niet-gelovige en de zoekers naar zingeving. We zullen in de zomervakantie na moeten denken over het beleid dat hieruit voortvloeit.
Ds. R. Kloosterziel.
terug
 
 
 
 

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 29-05-2024 om 19:30 uur
meer details

Dienst met ds. F. Werkman, Amersfoort
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Dienst met ds. R. Gosker, de Wijk
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.00 uur
meer details

Dienst met ds. L. Karelse, Meppel
datum en tijdstip 16-06-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Adres
Blijdenstein 3
7961 LH Ruinerwold
 
Kerkdiensten

Wij ontmoeten u graag in onze
dienst op de zondagmorgen;
aanvang: 10.00 uur.

Voor informatie over kerkdiensten in het algemeen.
Voor concrete informatie over de kerkdienst 
voor vervoer of oppasDiensten luisteren 
 
Contact met de kerk

Bij vreugde en verdriet
en
ledenadministratie


 
wacht u op bezoek?
 voor info
 
KERKDIENSTLUISTEREN
 
kaarsje aansteken

dit kunt u doen op zondag 
 
Kerk(gebouw) ook voor u!

Verhuur kerk en Munnekeweer.

 
 
Twaalf Apostelenboom

in beeld en gedicht 
zie hier.
 
 
ANBI

Voor de ANBI gegevens
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.